Hos Tore på Sem finner du igjen guttedrømmen

Tar du av fra E-18 ved Sem, rett utenfor Tønsberg, kan du være heldig og finne Togbutikken litt bakom noen husrekker. Her holder Tore Hjellset til med sin spesialforretning for modelljernbane. Går du inn her, kan du fort bli som gutt igjen, i alle fall hvis du drev med modelljernbane, eller drømte om å gjøre det. Her finner du et stort utvalg lokomotiv, vogner og ellers alt av jernebanetilbehør. Men også utstyr til å bygge landskap og et stort utvalg av morsomt tilbehør.

_DSC7920

Tore holdt opprinnelig til i Grimstad, men flyttet til Sem for to år siden. Den litt usentrale beliggenheten bekymrer han ikke: I våre tider foregår nemlig det meste av salget på nett. Tore er bare glad for at butikken hans ikke ligger på Karl Johan: «95% av de som er innom her, handler. Jeg slipper alle «kikkerne», forklarer Tore med et smil. Mange av kundene hans er også faste. Han forteller at hovedtyngden av kundene er menn i 40-50 års alderen og oppover.

Verden selger på nett

I dagens situasjon er 75 prosent av butikkens salg nettbasert. Så da spiller de i grunnen liten rolle hvor man holder til. Tore er også en aktiv modellbygger selv, og har et stort kontaktnett.

– Jeg liker å bygge historiske modeller. Gjerne fra 1960-tallet. Da jobber jeg med gamle fotografier, sier han.

_DSC7912

Grimstad stasjon, slik den så ut rundt 1960.

Butikkens markedsføring foregår også mest på nett. I tillegg baserer han seg på mailinglister og Facebook. Litt annonsering i spesialmagasiner gjør han ennå, men mindre enn tidligere.

Imponerende finesser

De som husker modelljernbane fra 1960 og -70 tallet , vil bli overrasket over å se moderne utgaver med digitale finesser. For eksempel kan dagens lokomotivmodeller ha innebygget kamera, slik at du kan følge togets bevegelser langs banen på Iphone. I tillegg kan du laste inn autentisk interiør fra ulike tog. Butikken har i også et stort utvalg modellbiler og ulike rekvisitter som gjør at man med stor detaljtydelighet kan gjenskape et tenkt landksap.

_DSC7919

Klassiske biler appellerer til gutter i alle aldre.

I lokalene driver Tore også et lite sidefirma, nemlig Autoclassic. Her stiller han med et komplett delelager til gamle Morris Mini. Dette var det første firmaet han etablerte, i 1999. I 2005 kom så modelljernbane i tillegg.

Kundene hans fordeler seg over hele landet,  og han har flere kunder fra utlandet.

– I noen land er jernbaneinteressen stor, forteller han.

Hvordan arbeider han med nettannonsering?

–  Det er viktig for å få optimalt utbytte av nettannonsering. Vi får større treffsikkerhet med markedsføringen. Skal vi bruke mer på markedsføring, er det den veien vi går, sier han.

Togbutikkens markedsføring

Leverandør av nettbutikk: Tores butikk er spesiell, og det er kundene i «togbutikken.no» også: Det er nemlig en av de trofaste kundene som har programmert hele nettbutikken!

Nyhetsbrev: Togbutikken sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom.

Facebook: Togbutikken har sin egen Facebook-side. Det blir ikke så mye direkte salg fra denne siden, men den holder kontakten med eksisterende og kommende kunder. Du kan besøke Facebook-siden her: https://www.facebook.com/togbutikken.

Google: Tore bruker Google i stor grad, noe som gjør at han ikke behøver å finne nye kunder. Kundene finner ham! Det er sandefjordsfirmaet Findex AS som hjelper Togbutikken med Google-kampanjene. «Jeg kutter og kutter i annonsebudsjettet mitt, og bruker nesten ikke penger på reklame», forteller Tore. «Nye kunder finner meg på Google. Gamle kunder finner meg uansett.»

_DSC7896-Edit

En flott Citroën DS har stoppet på BP-stasjonen på Sem.

Nyhetsbrev fra Vestfold Online

Det er gratis og helt uforpliktende

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

Vi vil ikke dele din epostadresse med noen, og du kan melde deg ut når du vil.